Fúziós közlemény

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket a B3 TAKRÉK Szövetkezetnél bekövetkező változásokról.

2017. október 31-étől a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet és a Dunakanyar Takarék - az integrációs stratégiának megfelelően - egy pénzintézetként folytatja tovább tevékenységét.

A fúzió hátterében a takarékszövetkezeti szektor 2017 végéig végbemenő jelentős átalakulása áll: az eddigi 51 takarék egyesüléséből várhatóan összesen 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és hatékonyan működő takarék jön létre. Csak érzékeltetésül: ilyen horderejű változásra a hazai kétszintű bankrendszer 30 éve íródó történetében még nem volt példa.

Az egyesülésekre azért van szükség, mert a hazai bankpiacon rendkívül erős verseny zajlik, amelyben a takarékok egyedül, külön-külön esetleg hosszú távon veszítenének a versenyképességükből, nem tudnának ringbe szállni a nagy, tőkeerős kereskedelmi bankokkal szemben. Az egyesülési folyamat ezért a takarékok közösen elfogadott stratégiájának egyik sarkalatos eleme, amelynek révén komoly, tőkeerős, régiós pénzintézetek jönnek létre egységes, korszerű szolgáltatásokkal, egységes informatikai háttérrel. A 12 új regionális takarék egyike három Pest, Fejér és Veszprém megyei takarék - a szentgáli székhelyű B3 TAKARÉK Szövetkezet, a pilisvörösvári székhelyű Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet és a dunabogdányi székhelyű Dunakanyar Takarékszövetkezet - összefogásával jön létre. Az új takarékszövetkezet tervezett neve B3 TAKARÉK Szövetkezet, tekintettel arra, hogy a befogadó a jelenlegi B3 TAKARÉK lesz.

S hogy miért pont ez a három takarék egyesül egymással, vagyis alkot majd egy régiót? Azért, mert a lakosságszám, a társadalmi üzleti és pénzügyi szokások és az eddigi működési területek alapján ez a leglogikusabb, ez jár a legtöbb előnnyel. Az egyesülés eredményeként több mint 100 fiókkal, közel 650 munkavállalóval jön létre a tőkeerős és együttesen hatékonyabb takarékszövetkezet, az új B3.

A változások célja, hogy erősödjön a takarékok versenyképessége, és hogy az eddigieknél több, jobb és korszerűbb szolgáltatásokat nyújthassanak az ügyfeleiknek. Olyan szolgáltatásokat, amelyeket az ügyfelek nemcsak a számlavezető takarékokban, hanem - a fiókhálózat egységesítése nyomán - az adott régió bármely takarékjában igénybe tudnak majd venni. Gördülékenyebbé, gyorsabbá és kényelmesebbé válik az ügyintézés is, a vállalkozók nagyobb összegű hitelekhez is hozzá tudnak jutni, emellett az egyesült takarékok egészen nagy, regionális projekteket is hitelezni tudnak majd. Az egyesüléseket igen komoly informatikai fejlesztések is kísérik, ami lehetővé teszi, hogy a Takarék Csoport egységes, korszerű, digitális szolgáltatásokat is kínáljon az ügyfeleinek.

Az egyesülési folyamat zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a már új egységben működő B3 TAKARÉK Szövetkezet 2017.11.02-től 2017.11.03-ig a könyvelésre és a pénztári szolgálatra kiterjedő bankszünnapokat tart.

A bankszünnapokra a számlavezető informatikai rendszer változása és az egyesülés folyamata miatt kerül sor. A bankszünnapokon valamennyi kirendeltségünk zárva tart. Részletes tájékoztatásért figyeljék weboldalunkat és Facebook oldalunkat.

2017.11.06-tól az egyesült B3 TAKARÉK Szövetkezet a korábban megszokott színvonalon szolgálja ki kedves ügyfeleit!

A takarékok közötti egyesülések nem érintik a takarékok ügyfeleit, az egyesülések ideje alatt, a bankszünnapok kivételével, a takarékok a megszokott módon, zavartalanul működnek. Az egyesülések egyetlen terméket sem érintenek, így például a korábban felvett hiteleket, vezetett folyószámlákat, lekötött betéteket és vásárolt értékpapírokat sem. Az ezekről korábban kötött szerződések változatlan formában és tartalommal érvényben maradnak, ezért az ügyfeleknek nincs teendője.

Az esetleges változásokról Ügyfeleinket mindenképpen időben értesíteni fogjuk, kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a www.b3takarek.hu-n megjelenő közleményeket, illetve a Facebook oldalunkat az aktuális információkért.

Szentgál, 2017. október 13.

Köszönjük szíves megértésüket,

B3 TAKARÉK Szövetkezet